Erfgoed Overijssel Den

Tips voor gebruik van deze website

Deze website heeft de nodige mogelijkheden die misschien niet meteen opvallen. Een aantal tips voor gebruik van deze website wordt op deze pagina uitgelegd.

Over de volgende onderwerpen worden er tips gegeven:

Ook in het onderdeel Toegankelijkheid staan tips over het gebruik van deze website, met name voor mensen met een handicap.

Bladeren in de gegevens

Bij het invullen van de zoekformulieren in "Uitgebreid zoeken" zijn er geen verplichte gegevens. Als u niets invult, worden alle gegevens van die soort getoond. Op die manier kunt u dus zien welke gegevens er allemaal in de website aanwezig zijn.

Chronologisch overzicht met gebeurtenissen uit de Denekampse geschiedenis

Door in het zoekformulier voor gebeurtenissen niets in te vullen, kunt u bladeren in alle gebeurtenissen. Deze kunt u sorteren op datum, waardoor u een chronologisch overzicht krijgt van gebeurtenissen uit de Denekampse geschiedenis.

Meer gegevens in de documentatie

De gegevens in de website zijn allemaal gebaseerd op documentatie die door vrijwilligers is ingevoerd. Deze documentatie is door een redactie bewerkt, waarbij gegevens uit verschillende bronnen zijn gecombineerd. Het kan zijn dat verschillende bronnen elkaar tegenspreken, of dat er gegevens in bronnen voorkomen waarbij de redactie ervoor heeft gekozen om die niet op de website op te nemen.

De gehele documentatie, inclusief gegevens die niet zijn overgenomen door de redactie, is echter wel op de website te vinden. Als u bij personen, organisaties, gebouwen, percelen en gebeurtenissen doorklikt naar de bijbehorende documentatie kunt u dus meer informatie vinden.

Bij de personen, organisaties, gebouwen, percelen en gebeurtenissen kunt u in de subnavigatie kiezen voor "Documentatie" om te zien, op welke documentatie die gegevens zijn gebaseerd. Klikt u bijvoorbeeld bij een persoon door naar een bijbehorende documentatie, dan kunt u in het gedeelte "Vermelde personen" van die documentatie extra informatie over die persoon krijgen.

Bij de documentatie staat de informatie over die persoon zoals die in die bron voorkwam. Zo kan een persoon daar met een afwijkende spelling of geboortedatum in voorkomen, of kan er extra informatie over die persoon staan.

De redactie kan ervoor hebben gekozen om bepaalde personen, organisaties, gebouwen, percelen en gebeurtenissen niet zelfstandig op te nemen in de website. Deze staan wel bij de documentatie vermeld. Bij gegevens die wel zijn overgenomen in de website, kunt u doorklikken op de link "Vermelding van".

Relevante gebeurtenissen

Misschien is het u opgevallen dat er op de pagina's van personen, organisaties, gebouwen en percelen linksonder een gebeurtenis uit de geschiedenis van Denekamp wordt getoond. Maar wat niet iedereen weet, is dat die gebeurtenissen waar mogelijk betrekking hebben op de periode van die betreffende pagina. Bij een persoon is dat dus de periode waarin die persoon leefde.

Bij elk bezoek van die pagina wordt een willekeurige gebeurtenis uit de periode waarop de gegevens betrekking hebben getoond. Als van die gegevens niet bekend is wanneer die zich afspeelden (bijvoorbeeld een gebouw waarvan het bouw- en sloopjaar niet bekend is), dan wordt een willekeurige gebeurtenis uit de Denekampse geschiedenis getoond.

Als u er in zo'n pagina voor kiest om de browser te verversen (in de meeste browsers kan dat met de functietoets F5), dan ziet u waarschijnlijk verschillende gebeurtenissen voorbijkomen. Bij elk bezoek van de pagina wordt immers opnieuw een willekeurige gebeurtenis gekozen.

Wilt u meer weten over de getoonde gebeurtenis? Klik dan op de >> tekens achter de gebeurtenis. De detailpagina van die gebeurtenis wordt dan getoond met nog meer informatie of zelfs bijbehorende multimedia.