Erfgoed Overijssel Denekamp

Navigeren binnen de website

Om de navigatie te vergemakkelijken hebben alle pagina's behalve de homepage dezelfde indeling. In deze pagina worden de belangrijkste navigatiemechanismen die op deze pagina's voorkomen besproken.

Het navigeren binnen de website gebeurt door middel van hyperlinks. Deze zijn, met uitzondering van de hoofdnavigatie, donkergrijs en meestal vet. De hyperlinks worden onderstreept, als u er met de muis boven hangt.

Navigatiemechanismen die op elke pagina terugkomen, zijn:

Hoofdnavigatie

Bovenaan elke pagina staat de naam van het project: "Erfgoed Overijssel Denekamp". Daaronder staan links naar de hoofdonderwerpen van de website (Home, Inleiding, Uitgebreid zoeken, Links en Help).

Home leidt naar de startpagina van de website, waar ook het colofon is te vinden en een link naar de contactpagina. De inleiding geeft wat meer achtergrondinformatie over het project. Uitgebreid zoeken leidt naar de zoekformulieren voor het gericht zoeken naar informatie. Meer informatie over zoeken is te vinden in de helppagina over zoeken. Het Links-gedeelte bevat links naar andere websites waar ook historische informatie over Denekamp te vinden is. Help leidt naar de helppagina's waar u nu bent.

Lokatie binnen de website

Onder de hoofdnavigatie staat een lichtgrijze balk met de lokatie van de huidige pagina binnen de website. Bij deze pagina staat hier bijvoorbeeld "Help > Navigatie". U weet hiermee dat u binnen het Help-gedeelte van de website bent, in het onderdeel "Navigatie". Het woord Help is klikbaar, zodat u altijd gemakkelijk één of meer stappen terug kunt. Bij detailpagina's staat hier altijd een link naar het laatstgebruikte zoekformulier en een link naar het laatste zoekresultaat.

Subnavigatie

Bij de meeste pagina's staat aan de linkerkant de subnavigatie die bestaat uit een vertikale lijst met links. Deze brengen u naar de overige pagina's binnen het huidige hoofdonderwerp.

Speciale links onderaan de pagina

Op de meeste pagina's staan rechtsonder nog drie links. De eerste link "Op deze pagina reageren" leidt naar het contactformulier. U kunt deze link gebruiken om vragen te stellen over de pagina waar u bent, of om aanvullende informatie over dat onderwerp door te geven.

De tweede link "Deze pagina afdrukken" maakt het mogelijk om de pagina af te drukken op de printer. Uiteraard kunt u hier ook de afdrukmogelijkheden in de browser voor gebruiken. Bij het afdrukken wordt alleen de echte inhoud van de pagina's afgedrukt, zonder de navigatiebalken. Dit maakt de afdruk prettiger leesbaar en bespaart inkt en papier.

De laatste link "Naar boven" brengt u bij lange pagina's weer bovenaan de huidige pagina.